dimecres, 18 de maig del 2011

La Visita del Sr Ramon Anglès a la nostra escola vista pel Yerry

Avui ha vingut al col·legi el Sr. Anglès que ens va explicar que els primers pisos que vam fer al nostre barri es van construir a l'any 1950 i que la gent en aquell temps només pagava 100 Pts de lloguer. També ens va explicar com era abans la muntanya, com la gent havia de baixar a buscar menjar als barris més propers com era de lluny i com només n'hi havia una cabina telefònica, que a més a més, no anava molt bé.
Hem sabut que fins als anys 60 no hi va haver cap autobús, però que quan el van posar, no funcionava els caps de setmana perquè els policies que vivien al barri no pagaven el bus i llavors no n'hi havia servei.


També ens va explicar com el barri va néixer al segle XVIII i que hi havia un edifici on guardaven la pólvora del Castell de Montjuïc i que n'hi havia unes galeries que comunicaven el Castell amb el polvorí.


Ens va explicar com abans hi agafaven les pedres i les portaven fins a la Sagrada Família perquè tenien uns colors molt bonics. I que moltes de les plantes que ens envolten eren plantes medicinals, com la cua de cavall, que és una planta medicinal que serveix per netejar els ronyons i també la dent de lleó, que fins i tot és comestible.


El Sr. Anglès ens va dir també, que després de la guerra civil, moltes dones, pujaven a la muntanya i recollien flors de ginesta i rosella que són grogues i vermelles i així feien la senyera, per què durant aquells temps estava prohibida.



3 comentaris:

nuria ha dit...

Molt ben fet aquest escrit Felicitats

alexis ha dit...

estic content, perque he conescut ha aquesta persona i ja se part del barri on vic

Aimie ha dit...

Felicitats Yerry!!!