dissabte, 18 de setembre de 2010

Descobrint Montjuïc. La Muntanya, Les Pedreres i La Catedral del Mar.


La Muntanya de Montjuïc.


Fa 800 anys Barcelona era un poble molt petit on les cases es construïen amb palla i fusta i els grans edificis amb pedra. Les pedres s'extreïen d'una muntanya que estava a prop de la cuitat: Montjuïc.
El recorregut durava aproximadament una hora, i mentre que alguns picaven la pedra a la mateixa pedrera, d'altres la transportaven fins a la ciutat per a construïr una gran esglèsia: Santa Maria del Mar.
Les pedres pesaven més de 100 kilos i es transportaven en carros fins a la ciutat.Avui, hem anant a veure una d'aquestes pedreres que està al costat de la nostra escola. Actualment la ciutat ha crescut tant que ja tot això forma part de Barcelona.

Primer, hem llegit a la classe un fragment del llibre La Catedral del Mar, on s'explica com era la muntaya en aquell temps i com havien d'anar a buscar les pedres.


Tot seguit hem anat a veure una de les pedreres d'on agafaven les pedres per a construïr la catedral. Hem passat per sota del túnel de la Foixarda i on ara hi ha un camp de rugby abans era tot pedra.


L'espai era molt gran, però veus la muntanya retallada i tens la impressió de que et caiguéssin damunt.

El profe ens ha explicat que ara s'han cobert amb ciment les pedreres per evitar que hi hagi desprendiments.

Aquest curs descobrirem la muntanya de Montjuïc.

Yerry i Boris. 6è

1 comentari:

juan luis ha dit...

Què boniques les imatges :) i que bona la explicació! .